Сергей Станишев не ще и да чуе да се махне от лидерския пост, въпреки смазващата загуба на партията му на евроизборите

Сергей Станишев упорито отказва да се оттегли от лидерския пост на Коалиция за България. Бившият министър председател не смята, че се е случило нещо чак толкова фатално, което да налага незабавно да си подаде оставката. Това беше обявено от Ангел Найденов - министърът на отбраната пред представители на медиите.

[caption id="attachment_411791" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев Сергей Станишев[/caption]

Найденов разкри още какво се е обсъждало на извънредното заседание на Изпълнителното бюро на БСП днес. Естествено, основна тема на дебатите е било поражението на изборите и тежката загуба от ГЕРБ. Министърът не крие, че ситуацията в момента е повече от трудна, но в никакъв случай не може да се нарече фатална. По думите му, това е мнението и на по-голямата част от червените депутати. Което ще рече, че никой не очаква оставки в партията.

Министърът уточни, че са пристигнали единствено едно-две писма, искащи оставката на Сергей Станишев. Много повече обаче са били тези, изразяващи подкрепата си. Политическите опоненти на Коалиция за България обаче съзряха в отказа на Сергей Станишев да подаде оставка опит за бягане от отговорност, предават от ПИК.