Цветан Цветанов беше признат за виновен по обвиненията за отказаните СРС-та

Цветан Цветанов беше осъден на четири години затвор! Софийски градски свят призна за виновен бившия вътрешен министър по обвиненията в отказване на СРС-та. Пледоарията на Орлин Тодоров - бивш ръководител на БОП Велико Търново, беше при закрити врати. Прокурорът по делото срещу Цветан Цветанов - Калоян Ангелов, отказа да разкрие каква присъда е поискал първоначално в пледоарията си.

[caption id="attachment_411683" align="alignright" width="300"]Цветан Цветанов беше осъден на 4 години затвор Цветан Цветанов беше осъден на 4 години затвор[/caption]

Както знаете, обвинението срещу дясната ръка на Бойко Борисов беше, че е пренебрегнал разрешенията, подписани от съдия и самоволно е отказал на шест искания за СРС-та. Решението на съда определено предизвика истински шок както у подсъдимия, така и сред защитниците му. Представителите на медиите също бяха изненадани от ефективната присъда на Цветан Цветанов.

Адвокатът на бившия шеф на МВР доктор Ханс Петер Ул изтъкна, че има сведения от сигурни източници, че върху съда е оказан натиск Цветан Цветанов да бъде осъден и то ефективно, предават от "24 часа". И допълни, че се е надявал до последно съдът да си остане независим, но напразно.