Да плачеш или да се смееш на поредните ученически бисери от матурите!

Невероятни умозаключения и ужасяващи правописни и стилови грешки са сътворили зрелостниците на матурата по български език и литература. Те имаха възможност да избират между преразказване със съответните изводи и умозаключения от стихотворението на Никола Вапцаров „Кино” и написване на есе. Масовата част от дванадесетокласниците са избрали есето като форма за предаване на знанията си на белия лист.

В невероятните им бисери е отбелязано следното умозаключение, че Никола Вапцаров в стихотворението си показва, че той отрича прозата, стихотворенията и изобщо изкуството. Според „умника” написал това свещено нещо причината е, че то влияело отрицателно на хората.

[caption id="attachment_411597" align="alignright" width="300"]бисери Родните зрелостници сътвориха поредната порция бисери[/caption]

Друга втрещяваща глупост, написана от абитуриентите е, че героят в стихотворението на поета бил качен на кон от хан Кубрат. След това той видял шосето, после забелязал тревата и накрая се сетил да пита много и да търси отговор на въпросите, които сам задавал.

В началото се случило катастрофа между две коли, след това когато героите изскочили от тях започнали да се целуват като двойка е другата скудоумица, която поразила тотално проверяващите.

В дървото, вместо да се каже, че пеят или се разнасят трели от славеи, кандидат-зрелостникът написал, че тези птички ръмят”.

[caption id="attachment_411599" align="aligncenter" width="300"]Четете бисери и се "наслаждавайте"! Четете бисери и се "наслаждавайте"![/caption]

Изненадите в контролните по матура не спират дотук. Абитуриентите стигнали до извода, че българските деца забележете не от западните части на България, а от Западна Европа догонвали по тлъстина и наднормено тегло връстниците си от Америка.

В добавка на граматичните грешки бисерите на зрелостниците по матурата по родния език и литература са повече от плашещи.