Лютви Местан смята, че и Бойко Борисов е загубил много на изборите тази неделя

Лютви Местан е категоричен, че няма никакво намерение да сваля кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски. Лидерът на ДПС отговори на появилите се в някои медии интерпретации на негови думи, че едва ли не партията му ще подкрепи вота на недоверие, искан от опозицията.

[caption id="attachment_411514" align="alignright" width="300"]Лютви Местан Лютви Местан[/caption]

"Вотът на избирателите на ДПС е и вот, подкрепящ правителството, тъй като ние поддържаме управляващата партия", заяви Лютви Местан в официалната позиция на партията. Лидерът на ДПС изтъкна още, че думите му, че иска диалог без излишни емоции, не бива да се възприемат едва ли не като призив да се свали правителството и да бъдат проведени предсрочни избори.

Според Лютви Местан победителите от ГЕРБ също не бива да се радват чак толкова много, тъй като победата им е пирова. "Те също губят много избиратели. Получили са с 400 хиляди гласа по-малко от миналата година", изтъкна лидерът на ДПС. Реформаторите също губят гласоподаватели. На фона на това Лютви Местан изтъкна, че ДПС е единствената политическа сила, която запазва стабилната си подкрепа, предават от "24 часа".

И завърши, че партията му ще продължи да подкрепя БСП и правителството, оглавено от Пламен Орешарски.