Божидар Димитров определи Николай Бареков за българската Кончита Вурст в политиката

Божидар Димитров определи Николай Бареков за българската Кончита Вурст. Директорът на националния исторически музей бе поканен да коментира политическата ситуация в Украйна, но му се наложи да коментира и ситуацията у нас.

За разликите в резултатите на БСП и ГЕРБ, Божидар Димитров бе доста лаконичен. Той заяви, че не смята за редно да коментира изборните резултати на двете партии, но категорично опроверга твърденията, че изборът на 15-тия в бюлетината на БСП е грешка. И допълни, че не може 34 хиляди души да са допуснали просто техническа грешка със своя глас при преференциалния вот. За сметка на това не пропусна да коментира явлението „България без цензура“ и Николай Бареков.

[caption id="attachment_411445" align="alignright" width="300"]Сравниха Николай Бареков с Кончита Вурст Сравниха Николай Бареков с Кончита Вурст[/caption]

И докато политическата партия бе определена като един нормален политически проект, за който са гласували част от гражданите, то лидерът на ББЦ се оказа сравнен с Кончита Вурст. „Николай Бареков е като Кончита Вурст в момента – не е решил мъж или жена е“, заяви Божидар Димитров в предаването "Дневен ред". Той побърза да уточни, че визира политическите убеждения на Николай Бареков, а не пола му. „Не е ясно дали е в ляво, или е в дясно“.

Популистките изказвания на Николай Бареков по време на предизборната му кампания, му спечелиха славата на ляво ориентиран. В същото време готовността му да си партнира с Бойко Борисов при едни нови избори и да търси комуникация с ГЕРБ за сваляне на правителството говорят за дясно ориентиране. Според Божидар Димитров, самият Николай Бареков още не може да реши на страната на левицата или на десницата иска да застане. За сметка на това от седмици е в центъра на скандалите. И се превърна в една любимите мишени на сатиричните предавания заради постоянните си изцепки по време на предизборната си кампания и след нея.