Ива Екимова е хваната в нарушение на изборния закон!

С хилядарка ще бъде глобена Ива Екимова заради това, че се е снимала как пуска бюлетина за избор на евродепутати във вчерашния ден. Една от водещите на „Жените говорят” по ТВ7 пък мисли и пише на страницата си във Фейсбук, че решението й е провокирано от горещото желание да накара хората да гласуват. Въпреки напъните й обаче българинът не отиде масово до урните.

[caption id="attachment_411291" align="alignright" width="300"]Ива Екимова Ива Екимова може да бъде глобена с 1000 лева за нарушението си[/caption]

Тези, които са разбрали за абсурдната ситуация, успокоиха русата телевизионерка, че подобен прецедент няма. Никой няма право да наложи подобна парична глоба, още повече, че Ива не е агитирала за никоя партия в деня на избора, а просто се е снимала с телефона си с ясната и конкретна цел да не оставаме пасивни, а сами да решаваме съдбата си.

Ива Екимова е вдовица на вокала от „Сленг” Димитър –Дими. Преди това хубавицата е била омъжена за данъчния инспектор Румен, с когото се разделят заради страстта й към музиканта. Двамата имат дъщеря Дара и както носи клюката Дими изцяло се опитвал да контролира живота на съпругата си.

[caption id="attachment_411292" align="aligncenter" width="300"]Ето снимката, която изяде главата на Ива Екимова Ето снимката, която изяде главата на Ива Екимова[/caption]

Примерът на изкусителната водеща е последван от примата на българския поп фолк Ивана. Певицата извикала фотограф, който да я заснеме как пуска бюлетина в избирателната урна. Целта на певицата на народа била да накара нашенеца да гласува и да даде своя глас. Независимо от желанията на двете популярни личности едва 37-38 на сто от българите са дали своя вот за евроизбраници. Това, сочат специалистите е с около два процента по-малко в сравнение с предишните избори за евродепутати.