Елиът Роджър - синът на режисьора на Игрите на глада, искал да отмъсти на жените, че не го харесват

Елиът Роджър - синът на режисьора на касовия хит "Игрите на глада", е нападателят, който в петък вечерта разстреля седем души и след това се самоуби. Трагедията се е случила в близост до кампуса на Калифорнийския университет в американския щат Санта Барбара. 22-годишният мъж е дете на Питър Роджър - асистент режисьор на холивудската продукция.

[caption id="attachment_411231" align="alignright" width="300"]Елиът Роджър е син на режисьора на Игрите на глада Елиът Роджър е син на режисьора на Игрите на глада[/caption]

Роджър-младши е бил законен собственик на три пистолета, за които се е снабдил с 410 куршума. Органите на реда, разследващи трагедията, издават, че са открили клипове в YouTube, в които синът на режисьора на Игрите на глада се заканва да започне да избива жени. Причината за агресията му е желанието му за мъст дамите, тъй като никоя не му обръщала внимание.

Разследващите издадоха още, че младият мъж не е имал никога интимна връзка с жена. Семейството на режисьора на Игрите на глада изтъкна, че всички са съкрушени от случилото се. Родителите на младежа издадоха, че преди няколко седмици повикали полиция в дома си, притеснени, че Елиът гледа твърде много клипове за убийства и самоубийства.

След разговора си с него обаче полицаите не предприели нищо, тъй като го преценили за много учтив и прекрасен млад човек, научиха от "24 часа".