Най-тежко пострадалият полицай е издъхнал във ВМА

Полицай загина в жестока катастрофа, която стана по-рано днес в София.

Двама от колегите на загиналия полицейски служител пък са пострадали тежко. Жестоката катастрофа е станала на ъгъла между булевардите "Константин Величков" и "Сливница", ударили са се патрулка и таксиметров автомобил.

В резултат на жестокия челен удар и двата автомобила, са били смачкани до неузнаваемост разказват очевидци на случката.

[caption id="attachment_411228" align="alignright" width="300"]Най-тежко пострадалият полицай е издъхнал във ВМА Най-тежко пострадалият полицай е издъхнал във ВМА[/caption]

От силния удар, полицейският автомобил се завъртял многократно като пумпал, след което се забил в стълба на един от билбордовете. Таксиметровият автомобил пък останал насред пътя. Доста време след катастрофата, по шосето все още имало кървави следи от жестокия сблъсък, а частите от двата автомобила, били разпилени в радиус от няколко метра от мястото на сблъсъка.

На местопроизшествието пристигнали няколко групи катаджии, които отцепили пътя. По случая вече се води разследване. Според първоначалната информация, по ирония на съдбата, пострадалите полицейски служители са пътували към произшествие и именно поради тази причина патрулката се е движила с доста висока скорост, когато на пътя внезапно им се изпречил таксиметровият автомобил. Най-тежко пострадалият полицай бил откаран във Военномедицинска академия, където по-късно издъхнал.

Последната информация по случая гласи, че трагичният инцидент е причинен от неправилна маневра от страна на таксиметровия шофьор. Полицаят, който шофирал патрулката веднага натиснал спирачката, виждайки маневриращия таксиметров автомобил, но за съжаление ударът бил неизбежен. Въпреки усилията, положени от лекарските екипи на Военномедицинска академия да върнат пострадалите към живот, единият от тях издъхнал.

През изтеклите 24 часа, на територията на страната са станали 19 тежки пътнотранспортни произшествия. При сблъсъците са били ранени 32-ма човека двама, от които са с реална опасност за живота. В района на София са станали три тежки и 101 леки катастрофи, при които са пострадали петима души, пише pik.bg. От КАТ призовават шофьорите да бъдат особено внимателни зад волана, за да се избегнат тежките последствия от сблъсъците, причинени най-често от несъобразена скорост.