Кончита Вурст е виновна за наводненията, твърди сръбския патриарх

Кончита Вурст се превърна обект на куриозен случай в Сърбия. Местният патриарх анатемоса брадата певица заради наводненията в страната.

Ръководителят на местната православна общност в Сърбия, анатемоса Кончита Вурст за наводненията в Европа.“Бог ни наказва заради нея. Тя е виновна за смъртта на 50 души и за наводнението на Балканите“, сипе клетви патриарха Ириней Сръбски.

[caption id="attachment_411120" align="alignright" width="300"]Кончита Вурст виновна за наводненията на Балканите, твърдят в Сърбия Кончита Вурст виновна за наводненията на Балканите, твърдят в Сърбия[/caption]

Той твърди, че всички с различна ориентация са отговорни за природните бедствия, които се струпаха върху страната. Цяла Сърбия се оказа под вода последната седмица и още не може да се съвземе след унищожителните порои, които я сполетяха, пише offnews.bg.

Друг сръбски духовник, митрополит Амфилохий, също не пропусна да анатемоса Кончита Вурст. Той пък заяви, че това е предупреждение и дори нареди на хората да се отрекат от нея. Не бяха избегнати и коментарите, че Кончита Вурст прилича на Иисус. И трябвало да се забрави лика й, за да не се скверни лицето Божие.

Кончита Вурст е псевдонимът на австрийския певец Томас Ноймар, който превзе с щурм Евровизия. Песента му се превърна в хит и донесе на Австрия така желаната победа. В отговор, в страната буквално пощуряха по брадатата певица. Всъщност цяла Европа има нов любимец, с който определено се забавлява, заради странния му облик.

"Брадатата певица", както обичат да наричат Кончита Вурст, е абсолютен хит на континента. Освен, че сама по себе си е атракция, певицата украси дори колбасите в родната си Австрия, където всички пощуряха по нея.