Изгубените момчета са се държали арогантно, семействата им също се държали неадекватно

Един от спасителите на изгубените момчета разкри потресаващи факти около издирването им. Според Иван Драгошинов изгубените момчета нарочно са се криели от спасителните екипи. Думите му са подкрепени както от колегата му Цвятко Цветков, така и от доброволците, които четири дена не спряха да обикалят Стара планина, за да открият младежите живи и здрави.

[caption id="attachment_410846" align="alignright" width="300"]Един от спасителите на изгубените момчета Един от спасителите на изгубените момчета[/caption]

Драгошинов сподели още, че е изумен от поведението както на изгубените момчета, така и на семействата им. При срещата им със спасителите край село Тъжа, те отказали да разговарят с хората, които хвърлиха физически усилия, за да ги търсят. "Нормално е такава ситуация да имаме въпроси по случилото се. Както младежите, така и семействата им обаче отказаха да ни отговарят", разказва още Драгошинов.

На всичкото отгоре вечерта преди изгубените момчета да бъдат открити, сестрата на единия от тях е вдигнала скандал на спасителните екипи, че не си вършат както трябва работата и не полагат достатъчно усилия да открият брат й, научиха от "БЛИЦ.

Драгошинов отрече появилите се слухове, че спасителната операция струва 60 хиляди лева. "Никога не съм казвал такова нещо", категоричен е мъжът.