Фирмата, доставила отровна храна в парламента и на „Дондуков”2, е частна

На път е да се заформи поредния грандиозен скандал в държавата, след като фирма достави отровна храна на парламента и президентството.

Народните представители и служителите на „Дондуков”2 са на път да останат без храна. Скандалната информация бе изнесена по време на пресконференцията, дадена от изпълнителния директор на БАБХ (Българската агенция по безопасност на храните) проф. д-р Пламен Моллов. Вестник „Труд” отбелязва на страниците си, че инспекторите на институцията са извършили проверка на хранителния комплекс в парламента и президентството.

[caption id="attachment_410507" align="alignright" width="300"]Доставиха отровна храна на парламента и президентството Доставиха отровна храна на парламента и президентството[/caption]

От БАБХ разкриват, че именно хранителният комплекс на президентството снабдява с храна и сградите на парламента. Извършената проверка от инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните е открила сериозни нарушения, свързани с гаранциите за безопасност на храната, която се предлага. Заради откритите сериозни нарушения се е наложило хранителния комплекс да бъде затворен за неопределено време. На пресконференцията д-р Пламен Моллов обяви, че фирмата не може да гарантира безопасността и сигурността на всички онези, които ползват услугите й. Моллов бе категоричен, че всяка храна, зад която няма граници за безопасност е опасна за здравето и може да доведе до фатални последици.

Инспекторите на БАБХ са открили сериозни нарушения и при подготовката на храната. Директорът на агенцията д-р Пламен Моллов обаче категорично отказа да разкрие дали фирмата, на която е възложена да подготвя храната за парламента и президентството е използвала продукти с изтекъл срок на годност. Аргументът, който Моллов изтъкна за отказа си е, че трябва да бъде извършена проверка, тъй като и самият той бил информиран за ситуацията преди броени минути. Той обаче даде категоричен отговор на въпроса дали въпросната фирма, доставила отровна храна на президентството и парламента, е частна или държавна. Оказва се, че фирмата, разпространяваща опасната храна, е частна, пише pik.bg.

По всяка вероятност случката ще разрази сериозен скандал в двете най-важни институции в държавата, каквито са парламента и президентството.