Николай Бареков иска случаят с палежа да бъде разрешен до 48 часа

Николай Бареков, който е председател на партията „България без цензура” постави ултиматум на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Николай Бареков заяви, че им дава срок от 48 часа да се задействат и да открият извършителите на палежа в клуба на партията му. По всичко личи, че новоизлюпилият се политик е на път да се самозабрави (ако вече не го е направил). Преди броени минути Николай Бареков заяви категорично, че Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров трябва да разкрият извършителя на престъплението максимално бързо.

[caption id="attachment_409242" align="alignright" width="300"]Николай Бареков иска случаят с палежа да бъде разрешен до 48 часа Николай Бареков иска случаят с палежа да бъде разрешен до 48 часа[/caption]

Припомняме, че в ранните сутрешни часове на днешния ден, неизвестни за момента бандити драснаха клечката на офиса на „България без цензура”, който се намира в квартал „Надежда” в София. Николай Бареков се използва от възможността покрай вдигнатия шум и призова политическите си опоненти да избягват да си изпускат нервите. Председателят на „България без цензура” алармира, че по места ДПС и ГЕРБ си позволяват да се държат по особено груб начин спрямо симпатизантите му. Според думите на Николай Бареков, представителите на гореспоменатите партии налагат забрана на обществото да посещават предизборните им събития като заплашват с уволнение тези от тях, които са служители в общинската администрация, пише pik.bg.

В заключение Николай Бареков се оля за пореден път, взимайки се много на сериозно и заяви, че двете партии (ДПС и ГЕРБ) са уплашени от „България без цензура” и поради тази причина действат в пълен синхрон срещу тях. Мнозина заподозряха, че палежът на офиса на партията на Николай Бареков в столичния квартал „Надежда” може да се окаже поредната предизборна пушилка и припомниха случая, в който новоизлюпеният политик твърдеше, че неизвестен мъж е стрелял срещу офиса му, докато били заедно със сина му. По-късно обаче се оказа, че твърдението на Николай Бареков в никакъв случай не кореспондира с истината и това беше видно от видеозаписите.

Стрелба е имало (при това с газов пистолет), но във въздуха, а не по неговия офис. По време на разследването стана ясно, че мъж е пробвал новозакупения си газов пистолет.