От България без цензура са убедени, че палежът е политическа поръчка

Подпалиха офиса на България без цензура в столичния квартал Надежда. Инцидентът се е случил около 3 часа тази нощ, съобщиха от полицията. Органите на реда са убедени, че става въпрос за умишлен палже, но все още не се обвързват с категорични твърдения кой стои за пожара.

[caption id="attachment_409235" align="alignright" width="168"]Подпалиха офис на България без цензура Подпалиха офис на България без цензура[/caption]

От България без цензура вече излязоха с официално становище по случая, в което се казва, че случилото се е политическа поръчка, целяща да ги сплаши. Според Васил Василев, председател на софийския щаб на партията, България без цензура е станала прекалено силна и политически неудобна за опонентите си, което е довело до снощната атака срещу тях.

Неизвестните извършители са разбили витрината на офиса с паве, след което са хвърлили вътре коктейл Молотов, пълен със запалителна течност. Щетите от пожара все още се изчисляват, предават от "24 часа".

Това далеч не е първото подобно покушение срещу офис на България без цензура. Припомняме ви, че преди няколко месеца централата на партията в Стара Загора също беше опожарена. "Това са все градове, в които управляват ГЕРБ. Надали е случайно", коментираха от България без цензура.

[gallery link="file" ids="409236,409237"]