Джебчийки тормозят жителите на Морската столица, действат на групички

Джебчийки изправиха на нокти Варна. Организирана банда от млади жени и мъже буквално тероризира Морската ни столица, превземайки целия център на града. Групата е съставена от четири жени и трима мъже, които стоят на пост пред магазин New Yorker на главната.

[caption id="attachment_408931" align="alignright" width="300"]Джебчийки изправиха на нокти Варна Джебчийки изправиха на нокти Варна[/caption]

Жените пък се движат по целия център, от Севастопол до Козирката като задължително едната от тях върви встрани от останалите три, за да не изглежда, че се познават. През десет-петнайсет минути на мястото на самотно вървящата крадла отива някоя от другите.

Схемата им на действие е изключително проста. Групчката от трите джебчийки влиза в някой магазин като гледат да се бутат в хората. Четвъртата жена чака отвън. Тричките си набелязват жертви, по възможност хора с раници и обемни чанти.

След като отарашат нищо неподозиращите граждани, четирите се събират и си правят почивка на шадраваните. Целта на мъжете пък е да се намесят, ако вземе да става напечено. Бдителен онлайн потребител е успял да заснеме наглите джебчийки след направени 4 курса по магазините (и чантите) на хората. Тогава обаче е бил забелязан и жените повикали единият от мъжете от бандата, за да се намеси.

Снимките на четирите джебчийки се разпространяват във Фейсбук и са дело на потребител на социалната мрежа.

[gallery link="file" ids="408933,408934,408935,408936"]