Производителят на автомобила, с който загина Пол Уокър, отида на съд

На 30 ноември миналата година светът беше разтърсен от вестта за смъртта на актьора Пол Уокър. Той загина при автомобилна катастрофа. Заедно с Пол Уокър в Поршето ковчег беше и неговият най-добър приятел Роджър Родас. Зад волана на мощното возило, което след удара избухна в пламъци, беше приятелят на Пол Уокър.

Съпругата на Роджър Родас - Кристин Родас е завела съдебен иск срещу производителя на луксозния автомобил. Тя е категорична, че неточности в конструкцията на Поршето са причината за фаталния инцидент, който отне живота на Пол Уокър и съпруга й, съобщават известни световни информационни агенции.

Кристин Родас е убедена, че причината за фаталния край на съпруга й и Пол Уокър, е липсата на система за защита за пътниците в случай на удар. Според вдовицата резервоарът на колата е бил без защита от възпламеняване след изтичането на гориво от него.

Според експертизата на разследващите трагичния инцидент, Пол Уокър и приятелят му са загинали, тъй като колата се движили, а с около 160 км/ч, при положение, че има ограничение за движение със скорост, не по-висока от 70 км/ч.

[caption id="attachment_408903" align="alignright" width="300"]Пол Уокър Пол Уокър загина на 30 ноември миналата година[/caption]

Съпругата на Роджър Родас твърди, че той е управлявал автомобила със скорост от 88 км/ч.

Кристин е категорична, че ако производителят на мощното возило беше заложил на необходимите системи за защита, сега Пол Уокър и съпругът й щяха да са живи, пише ПИК.

Знаменитият холивудски актьор загина в град Санта Кларинта, където той организира благотворително мероприятие за набиране на средства за пострадалите в природните бедствия във Филипините.

Пол Уокър не успя да довърши снимките за седмата част на хитовата поредица "Бързи и яростни". Премиерата новата част от поредицата ще бъде през април месец следващата година, пише ПИК.

Снимките за продукцията бяха спряни след внезапната смърт на Пол Уокър.