Изабел Караско е издъхнала на място, за покушението е задържана жена

Изабел Караско е била разстреляна малко по-рано днес. Караско, която е сред най-изтъкнатите политици в Испания, е била убита показно в северноиспанския град Леон. От полицията в Испания съобщиха за инцидента, като обявиха, че Изабел Караско е загинала на място. Повече детайли по покушението обаче не се съобщават.

[caption id="attachment_408830" align="alignright" width="300"]Изабел Караско Изабел Караско[/caption]

Знае се, че за престъплението вече има задържана жена, чието име не се споменава. От Министерството на вътрешните работи в Испания обявиха, че случилото се е истинска трагедия, но не виждат по какъв начин би могло да е обвързано с политическата дейност на Изабел Караско, научиха от БЛИЦ.

"Това най-вероятно е личен акт на отмъщение и не е свързан с обществената позиция на народния представител Караско", се казва в официалното изявление на министерството. Вероятно личната драма се е разиграла въз основа на ревност.

Самата Изабел Караско беше начело на съвета на провинция Леон. Тя представляваше Народната партия, чийто член беше. В специално писмо до медиите от пресцентъра на партията обявиха, че трагедията ги е разтърсила и заради нея отменят всички планирани мероприятия.

Премиерът на Испания Мариано Рахой и други членове на ръководството на народната партия отмениха предизборните митинги, които бяха планирани в страната. Опозиционната социалистическа партия също последва примера им заради загубата на Изабел Караско.