Интересът към кантората на Искра Фидосова е спаднал драстично

Бившият депутат от ГЕРБ Искра Фидосова е съсипана.

Това твърди баща й бай Фидос, чието име напоследък нашумя с това, че е осъдил енергото. Бай Фидос живее здравословно сред природата, труди се непрестанно и не прекалява с храна и напитки. Той се грижи за поддръжката на туристически дом със 100 легла, а негова гордост са цветята, които отглежда. Най-голямата му гордост е „двуликото празнично цвете в саксия”. Хижата се намира само на 15-тина минути път от прохода „Петрохан”.

[caption id="attachment_408316" align="alignright" width="300"]Интересът към кантората на Искра Фидосова е спаднал драстично Интересът към кантората на Искра Фидосова е спаднал драстично[/caption]

Хижарят твърди пред вестник „Преса”, че може да познае що за човек стои пред него още от първите му няколко думи и допълва, че животът го е научил бързо да прощава обидите. Стане ли дума за дъщеря му Искра Фидосова обаче, той отсича да не я закачат, защото е съсипана. Споделя, че след като спечелил делото срещу енергото, Искра Фидосова му се обадила да го поздрави и казала само „Ти спечели”. Бащата на скандалната депутатка твърди, че не е използвал юридическите й съвети и дори не ползвал услугата на адвокат, а се борил сам срещу енергийния монопол. Твърди, че не са му оказвали никакъв натиск заради нея и припомня, че ГЕРБ падна от власт през февруари, а рутинната проверка на електромера му, била извършена месец по-късно.

Бай Фидос подчертава, че слуховете за бягството на Искра Фидосова в Сърбия са доста преувеличени. Той подчертава, че след падането си от власт шефката на правната комисия продължава да работи в Монтана. Искра Фидосова дори сменила табелата си с нова, а към днешна дата, интересът към кантората й доста е спаднал, признава възрастният човек. Запознати разкриват, че политическите пристрастия на фамилия Фидосови, са доста преплетени. Самият Бай Фидос е бил член на БЗНС през 70-те години на миналия век, а сега е безпартиен. Той все още нарича Монтана със старото й име Михайловград и припомня, че е кръстен на комуниста Христо Михайлов.

В заключение бай Фидос посочва, че докато Искра Фидосова е била депутат от ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов и дясната му ръка Цветан Цветанов не са идвали в хижата и не ги е канил. За сметка на това обаче ги посрещал в ресторант „Монтанезиум”, на който е управител и днес, пише Блиц.