Ръководството на bTV вече е избрало новия екранен тандем

Предаването „Тази сутрин” по bTV ще е с нови водещи до броени дни.

На сегашния екранен тандем Генка Шикерова и Константин Караджов им остава по-малко от месец. Според информацията, Генка и Косьо ще бъдат заменени от новите лица на 26 май. За новия екранен тандем, който ще ни буди със сутрешния блок на bTV се спрягат имената на Антон Хекимян, който понастоящем е водещ на предаванията „Тази събота” и „Тази неделя” и репортерката Биляна Гавазова, отбелязва на страниците си „24 часа”.

[caption id="attachment_408212" align="alignright" width="300"]Ръководството на bTV вече е избрало новия екранен тандем Ръководството на bTV вече е избрало новия екранен тандем[/caption]

Промяната е неизбежна и наложителна, тъй като съвсем скоро Генка Шикерова, която ще става майка за втори път, ще излезе в майчинство. Новото ръководство на bTV е взело решение, че е по-добре да смени изцяло екранния тандем, отколкото да избере нов кадър за мястото на Шикерова. Шефовете на медията са на мнение, че това е идеалният момент за обновление на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин”. Биляна Гавазова, която ще заеме мястото на Генка Шикерова е била главен редактор на „Дарик радио” в Шумен. След като напуска радиото, тя започва работа в Про.бг. След сливането на телевизията с bTV, тя взема решението, че ще остане като репортер в по-голямата медия.

Антон Хекимян пък е добре познато лице за зрителите на bTV. Той е едно от младите и доста популярни лица на медията. Зрителите го запомниха с редицата му нестандартни репортажи от времето, в което репортерстваше за сутрешния блок. Той се обличаше като войвода, играеше мъжко хоро в ледените речни води за Йордановден, пече гергьовско агне и какво ли още не. От една година насам, той е водещ на публицистичните токшоута „Тази събота” и „Тази неделя”, докато титулярката Лора Крумова е в майчинство. Заради новата позиция на Антон Хекимян, на двете предавания също ще бъдат с нов водещ. Носи се мълвата, че ръководството на медията е отправило покана към Мариана Векилска, която сега води сутрешните новини и тези на обяд.

По всяка вероятност Лора Крумова ще се върне на работа на есен, но съществува голяма вероятност двете й предавания да бъдат орязани с един час, пише hiclub.bg.