Полицията моли обществото за съдействие

Полицията е на крак.

Органите на реда са мобилизирани в издирването на 19-годишна девойка от Лом, съобщават от Столичната дирекция на вътрешните работи. Тийнейджърката Маринка Алексиева е родена в Лом и там живее. В празничните дни обаче тя била на гости в София. За последно е била забелязана около 18.45 часа, когато се е качила на метрото от метростанция „Вардар”. Според свидетелски показания, девойката се е движила в посока към „Люлин”.

[caption id="attachment_408169" align="alignright" width="188"]Полицията издирва 19-годишната Маринка Алексиева Полицията издирва 19-годишната Маринка Алексиева[/caption]

От получения сигнал в полицията става ясно, че от 18.45 ч. вчера девойката е в неизвестност. Близките на Маринка Алексиева уверили представителите на полицията, че тя познава добре града и категорично отхвърлят версията, че може да се е изгубила някъде. Според описанията, направени от близките на изчезналата Маринка, тя видимо отговаря на реалната възраст. Висока е 1.65-1.67 метра, с тъмно кестенява права коса, която е дълга под раменете, доста слабо телосложение. Маринка е с мургав тен и кафяви очи. В деня на изчезването си, девойката е била облечена със синя тениска, бели маратонки, оранжева жилетка с копчета и късо шушлеково яке с качулка.

При все, че полицията е на крак и немалка част от органите на реда са се включили в издирването й, до момента няма и следа от 19-годишната Маринка Алексиева. От полицията умоляват всеки, който разполага с някаква информация, която би могла да ги насочи в търсенето на девойката от Лом, да сигнализира на спешния телефон 112 или в най-близкото управление на полицията.

Продължава издирването и на бургазлийката Валя Иванова, която изчезна в малките часове на нощта на 15 срещу 16 април. До момента, въпреки огромните усилия, които полага приятеля й Валентин Георгиев да я открие, от нея няма и следа. Разследващите са категорични, че Валя се е хвърлила в морето, но тялото й все още не е изплувало, тъй като е на десетки километри навътре. Роднините отказват да приемат тази версия и продължават да се надяват, че тя ще бъде открита жива и здрава.