Глория критикува облеклото на чалгаджийките

Глория е на път да разпали поредния грандиозен скандал в чалга средите.

Сочената за прима на родния фолк Глория коментира, че в последно време са зачестили критиките и нападките към изпълнителките.

Критиките най-често са по отношение на облеклото. Самата тя също признава, че мнозина от нейните колежки се обличат доста провокативно. Критиците пък са на мнение, че провокативното облекло е начин да отклонят вниманието си от невъзможността да пеят. Неведнъж почитателите на този тип музика са ставали свидетели на гафове с плейбека.

[caption id="attachment_408056" align="alignright" width="300"]Глория критикува облеклото на колежките си Глория критикува облеклото на колежките си[/caption]

Немалка част от българското общество е на мнение, че фолк изпълнителките не дават добър пример на младите момичета, които заслепени от известността им, следват всяка тяхна крачка. Нещо повече, фолк певиците подронват ценностната система на тийнейджърките. Глория е категорична, че всяка една изпълнителка трябва да се отнася отговорно към работата си и да подбира внимателно както текстовете за песните, така и облеклото си. Тя подчертава, че е наясно какво диктува с нейните песни и допълни, че носи отговорност единствено за себе си.

Примата на фолка обаче не смята, че всички останали се отнасят със същата сериозност и значимост към работата си. Глория недоумява защо никой не пита продуцентите за провокативните парчета и облеклото на изпълнителките. Тя е на мнение, че е крайно време фолк изпълнителките да започнат да се обличат, но според нея по този начин голяма част от колежките й ще изгубят публиката си. Глория е на мнение, че при положение, че именно продуцентите са хората, които издават тези песни, защо винаги нападките на обществото са отправени не към тях, а само и единствено към изпълнителите.

В крайна сметка примата на българската фолк музика заключава, че го правят, защото им е позволено. В момента Глория се подготвя трескаво за предстоящото й турне в Щатите, което ще започне с концерт в Чикаго на 9 май, пише pik.bg.