Иван Гюров - Шливата е опасен престъпник, срещу него има заведени няколко дела

Само преди ден 24-годишният Иван Гюров - Шливата избяга от затвора. От тогава следите му се губят. Опасният престъпник е излежавал в Бургаския затвор 4 годишна присъда, до края на която оставали 9 месеца. Иван Гюров - Шливата е част от групата на Мечо, Игуаната и Ламята. Срещу тях има заведени няколко дела за притежание на забранени вещества и няколко обира на търговски обекти.

Всички от група имат присъди, които излежават в момента. Иван Гюров - Шливата се ядовал, че той е с най-голяма присъда от всичките си авери. Въпреки, че му оставали само 9 месеца до края на присъда, Иван Гюров - Шливата решил да избяга от затвора, за да докаже, че всеки може да го направи.

Версията, по която работят криминалистите е бягство заради момиче. Иван Гюров - Шливата споделил със свои приятели, че има връзка с момиче на 16 години от град Средец.

Заради бягството на Иван Гюров - Шливата е свикано събрание, на което присъства ръководството и служителите на Бургаския затвор с цел установяване на обстоятелствата, при които са избягали затворниците.

[caption id="attachment_408089" align="alignright" width="300"]Иван Гюров - Шливата Иван Гюров - Шливата вероятно е действал сам[/caption]

Бивш служител на затвора в морския град съобщи, че надзирателите, които работят в затвора, не са достатъчни. Живущи в жилищния блок в близост до затвора разказват, че затворниците се разхождат в двора без надзор и често излизали зад огражденията, за да вземат топката, с която играят футбол.

Бившият служител на Бургаския затвор разкри, че има много уязвими места и е напълно възможно Иван Гюров - Шливата да е избягал без ничия помощ. Често поради липса на кадри, дори се случвало затворник да бъде назначен за охрана на вишките, пише Блиц.