БГ измамна схема подлуди и гражданите от южната ни съседка

Нашенци вече прилагат успешно схемата на телефонната измама, която е една от най-вървежните у нас, вече и в Гърция. Сценарият е добре познат - искат ви пари за близък, който е пострадал при катастрофа или роднина, нуждаещ се от пари за спешна операция.

Всекидневно се увеличава броят на потърпевшите, станали жертва на тази измамна схема и в южната ни съседка. Измамниците са предимно от Разград. За да са по-близо до жертвите си, те си наемат квартири в българските градове, намиращи се в близост до гръцката граница.

Практикуващите тази измама престъпници предпочитат да си наемат квартира в Свиленград. Напливът на измамници в крайграничното градче е вдигнал двойно наемите, споделят местни жители.

Измамната схема определено работи и в Гърция. Човекът, който провежда телефонния разговор, е нает за целта преводач от измамниците.

Той се свързва със жертвите и иска от тях определена сума пари, тъй като техен близък е катастрофирал или се нуждае от спешна операция. На не по-малък успех се радва още една измамна схема. Измамниците предлагат булки на гърците. Въпросът, с който започва разговора, е "Искате ли булка?", след което участниците в сделката се договарят за сумата.

[caption id="attachment_407789" align="alignright" width="300"]измама БГ измама подлуди Гърция[/caption]

Оказва се, че втората измама с предлагането на булки е много по-доходоносен бизнес, отколкото тази с парите за нуждаещ се близък човек. Местни жители коментират, че все повече ергени от Северна Гърция си търсят съпруги у нас.

Гърците са готови да се бръкнат дълбоко, за да се намерят подходящата партньорка, с която да създадат семейство.

Бизнесът с намирането на булка се оказва доходоносна перспектива, тъй като за разлика от телефонната измама, при него ало-измамниците получават парите при срещата на бъдещите младоженци. Гръцките ергени, които са се задомили благодарение на тази схема, са десетки. Щастливата развръзка и доволните клиенти очертават добри перспективи за развитието на този "бизнес".