Адолф Хитлер предизвиква все по-засилен интерес в родината си, нон стоп излизат книги за личността му

Адолф Хитлер има рекордна популярност в Германия. Скорошно проучване показва, че към личността на покойния фюрер има огромен интерес, който достига рекордни нива за последните години. Справки показват, че в ефира на водещите немски медии се излъчват поне два пъти дневно предавания, отнасящи се до дейността и живота на Адолф Хитлер.

[caption id="attachment_407751" align="alignright" width="300"]Адолф Хитлер добива все по-голяма популярност в Германия Адолф Хитлер добива все по-голяма популярност в Германия[/caption]

И това далеч не е всичко. Книги, свързани отново с лидера на нацистите, се отпечатват в рекорден на брой тиражи. За сравнение, само през отминалата 2013 година на пазара са били отпечатани цели 2000 заглавия, свързани с Адолф Хитлер. Само за първото четиримесечие на изминалата година пък в немския телевизионен ефир са били пуснати цели 242 програми, които да разглеждат единствено и само личността на фюрера.

Освен тях още 500 други телевизионни канали засягат индиректно дейността и живота му, научиха от БЛИЦ. Тези статистики предизвикаха известен смут в медиите по целия свят. Британският вестник Daily Telegraph изтъква, че подобен интерес към Адолф Хитлер от страна на немските граждани може да бъде притеснителен до известна степен.