Волен Сидеров настоя правителството да заеме официална позиция по войната в Украйна

Волен Сидеров настоя правителството да заеме официална позиция по отношение на войната на Украйна. Лидерът на „Атака“ даде официално изявление, в което каза, че правителството трябва спешно да заседава.

По думите на Волен Сидеров страната ни трябва да вземе официална позиция по случващото се там и да осъди действията на властите в Украйна. Припомняме ви, че напрежението в Киев е изключително голямо и се стигна до междуособици между населението и властите.

[caption id="attachment_407739" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров призова парламента да заседава заради Украйна Волен Сидеров призова парламента да заседава заради Украйна[/caption]

Въпреки че самият Сидеров доскоро протестираше на жълтите павета и провокираше конфликти, към момента партийния лидер е заел позиция на пацифист, твърдейки, че е недопустимо такова отношение на властите към населението.

Волен Сидеров допълни също така, че освен правителството и парламента, президентът също трябва да предприеме спешни действия. Той едва ли не нареди на държавния глава Росен Плевнелиев да свика КСНС, пише информационна агенция "ПИК".

Сидеров дори се оплака, че досега нито председателя на парламента, нито премиера и президента са му обърнали внимание. Той също така обяви, че страната ни трябва да излезе от НАТО.

От пресцентъра на партията излязоха още с изказване, което остро осъжда събитията в Украйна. Сблъсъците в Одеса предизвикаха остри конфликти в Луганска област, както и в редица други области на страната.

До момента няма реакция нито от председателя на НС, нито от президентството или правителството относно изказванията на Волен Сидеров. Официално парламентът е в почивка до 6 май, и въпреки призивите на лидера на "Атака" засега няма изгледи за извънредно заседание в понеделник.

Освен Волен Сидеров позиция по случващото се в Украйна зае и лидерът на БСП Сергей Станишев. Той заяви, че е недопустимо случващото се в Украйна и дори призова властите да "сложат намордник" на бунтовниците и да спрат кръвопролитията.