Росен Петров подкрепи влизането на Сърбия в ЕС, но само ако страната признае правата на българите от Западните покрайнини

Росен Петров подкрепи влизането на Сърбия в ЕС. Заместник-председателят на партията „България без цензура“ заяви, че е „ЗА“ влизането на западната ни съседка в евросъюза, но само ако признае правата на българите живеещи в Западните покрайнини.

Тъй като в Сърбия се води активна просръбска политика с цел асимилиране на малцинствата, Росен Петров обяви, че страната трябва да признае правата на българите живеещи в Западните покрайнини. Според него България ще има изключително много ползи от влизането на Сърбия в съюза, най-вече заради икономическото развитие на западната част от страната ни, пише bradva.bg.

[caption id="attachment_407717" align="alignright" width="300"]Росен Петров за Сърбия в ЕС, но с условия Росен Петров за Сърбия в ЕС, но с условия[/caption]

Изказванията си Росен Петров направи по време на събора в Боровица, където бе посрещнат от привърженици на „България без цензура“ местните жители се оплакаха, че преди години селото им е наброявало 600 души, а днес там живеят едва 130 човека.

След затварянето на краве комбината в Северозападна България, както и на завода за телефони, много от тях напуснали района. Жителите се надяват поне старческия дом, който искат да отворят, да раздвижи малко района. Срещата на Петров със симпатизанти на партията и електората обаче не мина без хвърляне на камъни и по останалите партии - модел на поведение, станал традиционен за новото движение.

Коментарите на Росен Петров бяха посрещнати с известен скептицизъм от обществеността. Бившия тв водещ не пропусна да захапе и един от опонентите си Бойко Борисов, като заяви, че навремето е проповядвал срещу положението в Гърция, докато днес един пенсионер там взима по 800 евро.