Васил Илиев е застрелян от чужденците по поръчка на конкурента си Бай Миле

Васил Илиев е бил екзекутиран от двама хърватски граждани. Това е основната версия на органите на реда за убийството на основателя на ВИС. Васил Илиев беше показно разстрелян преди 19 години, а убийството му все още не е официално разкрито, макар към извършителите да има улики.

[caption id="attachment_407624" align="alignright" width="300"]Васил Илиев и брат му Георги Васил Илиев и брат му Георги[/caption]

Според разследващите хърватите, застреляли Васил Илиев, са му били изпратени от Милчо Бонев-Бай Миле, който е основател на СИК - конкурентната на ВИС групировка. Бай Миле обаче също беше застрелян през 2004, а нападателите му все още не са известни. Говори се, че е възможно екзекуцията му да е закъсняло отмъщение за смъртта на Васил Илиев.

Преди няколко дни пък най-близките на Васил Илиев отбелязаха годишнината от убийството му. Малцина обаче се сетиха за него в деня на смъртта му. Въпреки, че от смъртта на боса на ВИС са минали цели 19 години, за гроба му продължават да се полагат грижи, а денонощна охрана бди за вандали. Четирима специално наети охранители пазят последния дом на висаджията и не допускат кой да е да припари.

Специално за охранителите е построена и специална къщурка, в която има печка и вестници, видяха от БЛИЦ.