Джери Адамс, един от най-влиятелните политици в Северна Ирландия, е основен заподозрян за убийството на майка на 10 деца

Джери Адамс беше арестуван тази нощ. Един от най-влиятелните политици в историята на Северна Ирландия е основен заподозрян за убийството на вдовица и майка на десет деца, на име Джийн Макконвил.

[caption id="attachment_407527" align="alignright" width="300"]Джери Адамс Джери Адамс[/caption]

Трагедията се е разиграла през далечната 1972 година, навръх светлия християнски празник Рождество Христово. Убийството и до днес не е разкрито, а 65-годишният мъж категорично отрича да има каквото и да е общо със случилото се, което по думите му, е грозна част от кървавата история на Северна Ирландия.

Джери Адамс беше задържан след като сам, напълно доброволно се е явил в полицейски участък в северноирландския град Антрим, за да бъде разпитан. Освен политик, Джери Адамс е още лидер на политическото крило на ИРА - Шин Фейн. Той е и главен преговарящ в мирния процес в Ирландия.

Макар да отрича участието си в убийството, близките на жертвата са категорични, че именно той е виновникът за смъртта на Джийн Макконвил и реагираха с одобрение на ареста. Опечалените хора заявиха, че се надяват най-накрая истината за убийството да излезе наяве, предават от ПИК.