Майските празници ще преминат с дъждове, на 4 срещу 5 ще вали сняг

Майските празници ще ни изненадат неприятно с не съвсем пролетно време. Времето през по-голямата част от почивните дни ще бъде хладно и дъждовно. В нощта на 4 срещу 5 май дори се очакват валежи от сняг в планините и високите региони.

[caption id="attachment_407524" align="alignright" width="300"]Майските празници ще преминат с дъждове Майските празници ще преминат с дъждове[/caption]

Причина за снеговалежа ще бъде проникването на студен въздух, идващ от северозапад. Утре ще продължи да вали и да прегърмява в по-голямата част от страната, главно в часовете след обяд. В събота се очаква времето да омекне и да има повече слънце. Температурите тогава ще бъдат между 20 и 25 градуса, но краткотрайни валежи не са изключени.

На 4 и 5 май обаче отново ще захладнее, като това ще се усети най-вече през втория ден. Майските празници ще завършат със слънчев Гергьовден, в който валежите са малко вероятни. Очакваните температури навръх празника са между 15 и 20 градуса, предават от "24 часа".

След майските празници се очаква по-сериозно затопляне на времето, а нови валежи ще има в края на второто десетдневие. Температурите ще бъдат около нормата, коментират синоптици.