Откриха ново предсмъртно писмо на Кърт Кобейн!

Кърт Кобейн и Кортни Лав. Една емблематична двойка музиканти, но до днес. Предсмъртно писмо на твореца показва всичко друго, но не и безмерна любов към съпругата му. Която, според близки приятели до двамата съпрузи, обожествявал. От последните писания на музиканта, преди да посегне на живота си лъха всичко друго, но не и обич. То е пропито с ирония, сарказъм и гневен укор към Кортни, която е обрисувана като злоупотребяваща с алкохол и вредни вещества, стремяща се да източи единствено авоарите на съпруга си с цел удоволствия. Дали това е така или не ще докаже единствено графологичната експертиза.

Преживе обаче двойката не успя да преживее обичайната развръзка – бурни раздели, отвратителни разводи, писания по пресата. Това им бе спестено, заради ранната смърт на съпруга или заради това, че любовта им е сред тази, която е кармична – създадена в минали животи и неразривно свързана в бъдещи.

[caption id="attachment_407382" align="alignright" width="300"]Кърт Кобейн Кърт Кобейн в момента, когато полицията открива тялото му[/caption]

Кърт Кобейн си отиде на 27 години. Той сложи край на земното си съществуване в началото на април 1994 година в дома си в Сиатъл. Преди това музиканта е приел убийствено количество упойващо вещество, след което се гръмнал в главата с пушка. Писанията са намерени в портфейла му, разкрива полицията. Кобейн завинаги ще остане в сърцата и умовете на милионите си фенове с истеричния си, вълнуващ глас, хипнотичната музика и текстове, носеща безпокойство, безнадежност, провокираща с въпроси и търсеща отговори. Милионите му почитатели после станаха милиони и на неговата съпруга, която обра положителните неща от тази слава. И разбира се, немалка сума пари, след като продаде част от правата му върху музиката на съпруга си.

Приживе любовта между двамата е повече от бурна – те трошат мебели, унищожават купища чинии, карат се, сдобряват се. Приятелите често се безпокоят за тяхното физическо оцеляване. В дневниците си музиканта признава, че това е човека, сродната душа, която е търсил и е намерил.

[caption id="attachment_407383" align="aligncenter" width="300"]Кърт Кобейн Писмото на Кърт Кобейн[/caption]

Защото Кърт и Кортни са родени един за друг. Това го разбират в мига, когато за първи път се срещат. Тя е дете на богати хипита, която пътува и разбира живота не от учебниците, а в директен контакт с него. Женят се, когато Кортни Лав му е бременна с малката им дъщеричка Франсис. Кърт става най-любещия съпруг и всеотдаен баща. Той трепери над малкото си момиченце и признава, че това е чудо, над което бди непрекъснато. Но употребата на упойващи вещества не му отнема безнадежността, а я засилва. Въпреки всевъзможните усилия на съпругата му да го извади от тази все поглъщаща яма. До последния, фатален ден.