Прогноза за изборите през май предричат победа на партията на Бойко Борисов и четвърто място за България без цензура

Прогноза за изборите за Европейски парламент през май предрича победа на ГЕРБ. Според проучване на Алфа Рисърч партията на Бойко Борисов ще вземе 17.6% от вота на избирателите, а Коалиция за България остават втори с 15,9 на сто.

[caption id="attachment_407211" align="alignright" width="300"]Прогноза за изборите вещае победа за ГЕРБ Прогноза за изборите вещае победа за ГЕРБ[/caption]

Според експертите социолози обаче тази разлика от 1,7% може да бъде стопена, тъй като червените в момента са максимално мобилизирани да изкарат всичките си избиратели пред урните. В същото време хората, подкрепящи ГЕРБ, са разколебани и не се знае колко от тях ще ги подкрепят. ДПС традиционно си задържат третото място, но този път се забелязва отлив на избирателите им и процентът, който вземат, е 6,2.

Партията на Николай Бареков България без цензура, очаквано или не, е на четвърта позиция с 4,9%. Според експертите от Алфа Рисърч в момента това е най-популярната политическа формация, но пък техните симпатизанти са най-непостоянни. За разлика от тях, АБВ имат твърд електорат от 4,5 на сто засега, предават от "24 часа". Атака се сриват до 2,5% подкрепа, а НСФБ - 3 на сто.