Николай Бареков с най-голям стаж сред политиците, Сергей Станишев остава последен

Николай Бареков се оказа рекордьор по стаж сред кандидатите за евродепутати. Бившият телевизионен водещ има повече от 20 години трудов стаж в медиите. За разлика от него, останалите политици поставят рекорд, но по най-малък трудов стаж извън парламента. Вижте колко опит като обикновени служители са натрупали политическите лидери през годините.

Подобно на Николай Бареков, петима от представителите на седемте най–големи партийни листи са работили като журналисти. Което явно е предпоставка за успешно представяне в медийните им изяви.

Преди да е избран за министър без портфейл през 2010 година, представителят на ГЕРБ Томислав Дончев преподава психология и логика в продължение на две години, след което една година е редактор в „Радио Габрово”, следват години на работа като ръководител на звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми. В продължение на три години заема кметски стол. Така че Дончев е натрупал солидните 13 години трудов стаж.

[caption id="attachment_407182" align="aligncenter" width="300"]Николай Бареков с най-голям трудов стаж сред еврокандидатите Николай Бареков с най-голям трудов стаж сред еврокандидатите[/caption] [caption id="attachment_407183" align="aligncenter" width="300"]Сергей Сташинев постави друг рекорд - само година работа извън политиката Сергей Сташинев постави друг рекорд - само година работа извън политиката[/caption]

Предводителят на листата на БСП Сергей Станишев работи като журналист на свободна практика точно една година. И толкова. След това започва политическата си кариера и е политик и до днес.

[caption id="attachment_407179" align="aligncenter" width="300"]Филиз Хюсменова има едва четири години стаж извън парламента Филиз Хюсменова има едва четири години стаж извън парламента[/caption]

Представителката на ДПС Филиз Хюсменова от 1997 до 2001 година е експерт по чужди езици и заместник-кмет, след което влиза в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Равносметката е само четири години трудов стаж, отговарящ на образованието й.

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков е кандидатът за ЕП с най–голям трудов стаж. Специализиралият „телевизионна журналистика” политик започва като радио журналист, става водещ на няколко телевизионни предавания, след което е изпълнителен директор на три телевизии. До септември 2013 година, когато официално влиза в политиката, Бареков е навъртял 21 години трудов стаж, пише expressnews.bg.

[caption id="attachment_407180" align="aligncenter" width="225"]Ивайло Калфин съвместява политическа и академична кариера Ивайло Калфин съвместява политическа и академична кариера[/caption]

Специализиралият Международни икономически отношения Ивайло Калфин работи в консултантска фирма в продължение на 10 години като едновременно с това е и народен представител. След това кандидатът от АБВ съвместява политика и трудов стаж като преподавател в университет, секретар на президента Георги Първанов, член на КС на БНБ. И за разлика от колегите си не се отказва и до днес от академичното поприще.

[caption id="attachment_407185" align="aligncenter" width="300"]Волен Сидеров работи като журналист и фотограф с години, преди да влезе в политиката Волен Сидеров работи като журналист и фотограф с години, преди да влезе в политиката[/caption]

Лидерът на Атака Волен Сидеров започва трудовата си кариера като фотограф, след което работи като редактор на вестници, а след това води авторско предаване по ТВ „Скат”. От 2005 година до днес е депутат в Народното събрание.

[caption id="attachment_407181" align="aligncenter" width="300"]Меглена Кунева също не може да се похвали с особено дълъг стаж Меглена Кунева също не може да се похвали с особено дълъг стаж[/caption]

Лицето на Реформаторския блок Меглена Кунева започва работа през 1987 година като журналист, а до 1990 работи в Комитет за правата на човека. От 2002 година е член на правителството на Сакскобургготски и от тогава е политическо лице.