Васил Илиев, легендарният основател на ВИС-2, беше застрелян преди 19 години, гробницата му все още се охранява зорко

Васил Илиев беше застрелян преди точно 19 години. На 25 април се навършиха 19 години от убийството му, а любопитна проверка на "24 часа" показа, че внушителната гробница, в която е погребан основателят на ВИС-2, все още е под денонощна охрана.

[caption id="attachment_406982" align="alignright" width="300"]Гробът на Васил Илиев все още се охранява Гробът на Васил Илиев все още се охранява[/caption]

Охранителят, който е нает да пази гроба на Васил Илиев, е категоричен, че ще стои там до второ нареждане. Мъжът обясни още, че отбелязването на годишнината от покушението, при което загина легендарният бос на ВИС-2, е минало повече от скромно. Пред бТВ охранителят разкрива, че близките на Васил Илиев са доволни от услугите му, тъй като всичко по гробницата си стои непокътнато.

"На другите места липсват вещи, няма маси, няма пейки, всичко е взето. Тук не е така", обяснява с гордост мъжът, който обаче не пожела да бъде сниман от камерите на телевизията.

Ден след панахидата пък Стойчо Иванов - първият треньор по борба на Васил Илиев, разкри, че се чувства огорчен, че момчето му е забравено. На гроба на Васил Илиев имало поставени само четири карамфила, нищо повече.