Водолази издирват телата

Порой отнесе 4-членно семейство край село Винево, хасковско.

Пожарна, водолази и служители на полицията, са се включили в издирването на труповете на четиримата изчезнали след поройния дъжд. Автомобилът, в който са пътували хората е бил открит рано тази сутрин в близост до мост край селището. Вероятната причина, поради която автомобилът е смачкан до неузнаваемост е поройният дъжд, който се изля в района.

[caption id="attachment_406771" align="alignright" width="300"]Поройният дъжд отнесе 4-членно семейство Поройният дъжд отнесе 4-членно семейство[/caption]

Предполага се, че автомобилът е бил отнесен от бурните води на реката в следствие на порой, при опит да премине през моста. Местните хора разказват, че четиричленното семейство е тръгнало с автомобила си от село Винево около 22 ч. снощи. До тази сутрин от тях няма никаква следа, съобщава haskovo.info. Съседи на изчезналите разкриват, че в автомобила са пътували двамата съпрузи, дъщеря им и внучка им, която е едва на 4 годинки.

Сформираната група водолази ще извърши оглед на намиращия се в близост язовир, където се предполага, че водите на реката са завлекли телата им. На мястото са се събрали десетки хора от село Винево, които вече оплакват изчезналото семейство. Съоръжението остава затворено за движение, тъй като бурните води на реката, са подкопали основите му.

Припомняме, че в резултат на поройния дъжд, само преди няколко дни язовир „Ивайловград” преля. На язовира работят две турбини, които са пренасочили водата към двата странични преливника, за да се избегнат по-големи проблеми. По-рано днес пък бе обявено, че остава в сила бедственото положение в Северозападна България. Падналият там порои причини сериозни материални щети, заливайки стотици декари земеделски земи. В община Георги Дамяново, монтанско реката преля и отнесе цяла улица. В общините Чупрене и Ружинци в област Видин, положението също е бедствено. Дъждът не е преставал да вали във видинските села Гюргич и Плешивец. От кризисния щаб са категорични, че въпреки повишеното ниво на река Огоста, няма опасност за хората. Те допълват, че язовирът край село Гюргич е почистен и се източва контролирано, пише Блиц.