Мария Данаилова ще бъде положена в гробищата в квартал Бояна

Мария Данаилова ще бъде погребана до Чочо Попйорданов. Съпругата на Стефан Данаилов ще бъде положена в гробището в Бояна, където са тленните останки на куп представители на родния културен елит, сред които писателят и критикът Николай Петев и непрежалимият актьор Чочо Попйорданов, който загина нелепо преди почти година.

[caption id="attachment_406458" align="alignright" width="300"]Мария Данаилова ще бъде погребана до Чочо Попйорданов Мария Данаилова ще бъде погребана до Чочо Попйорданов[/caption]

Опелото на Мария Данаилова ще бъде в събота, в 12 часа на обяд, а веднага след него съпругата на Ламбо ще бъде погребана в гробищния парк. Очаква се на траурната церемония да присъстват стотици близки на семейството, а също и представители на политическия и културен елит в страната.

Припомняме ви, че Мария Данаилова почина късно снощи след проблеми с белия дроб и бъбреците. Жената, която посвети над 50 години от живота си на Стефан Данаилов, беше приета в болница навръх Великденските празници. Въпреки усилията на лекарите, съпругата на Стефан Данаилов издъхна.

Близките до актьора издават, че той буквално е съсипан от загубата. Ламбо неведнъж е изтъквал, че Мария е любовта на живота му и най-голямата му опора. Според запознати, Мария Данаилова е започнала да пуши прекалено много от нерви покрай онкологичното заболяване, което откриха на съпруга й преди няколко месеца, предават от БЛИЦ.