Васко Василев в топ 4 на най-прославилите ни в света

Васко Василев е не само гениален музикант, но и един от четиримата, които прославиха България пред света. След Христо Стоичков и Лили Иванова, нови легенди създават позитивен образ на България пред света.

Васко Василев е един от най-известните цигулари, наричан дете — чудо и е истински феномен в света на музиката. С повече от 40 концерта, редица престижни международни отличия, той е едно от най-уважаваните имена в света.

Спечелил заслужено признание от Стинг, Ванеса Мей, Пако Пеня и дори Пласидо Доминго, Васко Василев се нарежда на първо място сред гениите на България.

[caption id="attachment_406441" align="alignright" width="300"]Васко Василев е сред най-известните българи в света Васко Василев е сред най-известните българи в света[/caption]

Не по-малко успяла, известна и уважавана е и архитектката Адриана Начева. През 2014 година тя печели наградата на Architects Journal. Завършила в Кеймбридж, българката работи с едни от най-големите имена в света на бизнеса. А нейни проекти са представяни в редица престижни списания и издания.

Обявената за пластичен хирург №1 в света, д-р Дарина Кръстинова е малко известна на родния елит. В чужбина обаче тя е сред най-уважаваните специалисти, а списание „Вог“ я обявява за вдъхновение на жените, преследващи мечтата за красота.

За българската общественост малко познат, но извън границите на родината изключително уважаван е и Иван Янков. Роденият в Пловдив икономист в момента работи в най-голямата испанска компания за застраховане и се е превърнал в пример за позитивното лице на България пред света, пише manager.bg.