Стотици изпратиха младежа в последния му земен път

Роднините на 22-годишния Николай Христов искат вендета за извършителя на жестокото убийство - Тодор Атанасов.

Те са категорични, че е крайно време да се сложи край на безредието, което цари в страната ни. Най-големите им опасения са свързани с това, че защитата на убиеца Тодор Атанасов ще го изкара наркоман или невменяем и по този начин ще получи по-лека присъда, докато животът на Ники угасна завинаги. Те се заканиха, че ще организират група в социалната мрежа Фейсбук, която ще настоява да бъде върнато смъртното наказание.

[caption id="attachment_406185" align="alignright" width="300"]Стотици изпратиха Николай в последния му земен път Стотици изпратиха Николай в последния му земен път[/caption]

Съсед на Ники, който не можа да сдържи сълзите си бе категоричен, че когато един човек е наясно, че утре може да бъде осъден на смърт, ще се замисли доста сериозно преди да вдигне ръка срещу някого. Момчетата, събрали се на бургаските гробища в ранния следобед на днешния ден коментираха, че винаги са били наясно, че Тодор Атанасов не е свестен човек, но пък никога не са предполагали, че е способен да стигне до тук. Близки, приятели, познати и съседи изпратиха днес Ники в последния му земен път. Белият му ковчег бе ограден от роднини, облечени в черни дрехи. Те пристигнаха от всички краища на страната и до последно не можеха да повярват, че подобна жестокост е сполетяла Ники.

Мнозина от тях се питаха какво става с този свят, с това общество… Хората вероятно вървят към полудяване, предвид, че подобни жестоки убийства се превърнаха в ежедневие напоследък. Ежедневно множество млади хора напускат този свят – кой покосен от жестока болест, кой от катастрофа, кой убит… Майката на Ники, която е болна от рак ридаеше неутешимо и непрекъснато задаваше въпроса защо той, а не тя. Жената недоумява защо Господ й е изпратил такова жестоко наказание.

Живеещите в близост до блок 20-и в бургаския квартал „Славейков” продължават да минават на пръсти, за да не притесняват семейството, което скърби за изгубената си рожба. Междувременно стана ясно, че убиецът е заявил в ареста, че съжалява за стореното, пише pik.bg.