Мария Дубарова - майката на Петя Дубарова, напусна този свят в месеца, в който беше родена дъщеря й

Мария Дубарова - майката на поетесата Петя Дубарова, почина вчера вечерта. Жената, родила един от най-големите таланти в родната поезия, си отиде от този свят след кратко боледуване. Мария Дубарова е починала на 73 години в интензивното отделение на болницата в Бургас, където е била приета малко преди Великденските празници.

[caption id="attachment_406177" align="alignright" width="257"]Мария Дубарова почина на 73 години Мария Дубарова почина на 73 години[/caption]

Майката на Петя Дубарова си отиде именно в месеца, в който е родена дъщеря й, която се превърна в легенда в българската поезия въпреки, че напусна този свят едва на 17 години. Младото момиче се самоуби на 3 декември 1979 година след като поведението й в училище е било намалено заради обвинение в саботаж по време на работата й в бригада на местна фабрика.

Несправедливото обвинение вкарва Петя в дълбока емоционална дупка, от която тя не успява да излезе и в крайна сметка решава да сложи край на живота си като се нагълта със сънотворни хапчета. Именно майка й Мария Дубарова е тази, която я открива бездиханна в дома им. Жената веднага вика линейка, но въпреки усилията на лекарите, младата поетеса издъхва призори на 4 декември.

Поклонението пред тленните останки на майка й ще бъде утре от 12 часа, предават от БЛИЦ.