Михаел Шумахер вече е трябвало да бъде буден, ако не е било фрапантно недоглеждане от страна на медиците още на пистата в Алпите

Михаел Шумахер може да остане в кома за цял живот заради лекарска грешка. Според немското списание "Щерн" огромен пропуск още в самото начало на лечението на звездата ще се окаже от решаващо значение за състоянието му днес. Медията се позовава на един от водещите специалисти по травми на мозъка в Германия.

[caption id="attachment_405972" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер остава в кома заради лекарска грешка? Михаел Шумахер остава в кома заради лекарска грешка?[/caption]

По думите ми е голям гаф фактът, че лекарите, оказали първа помощ на Михаел Шумахер на пистата, не са го откарали веднага в специализираната клиника в Гренобъл, а са го транспортирали до доста по-малко болнично заведение, където му е направена първата операция. Която всъщност е и най-важната и има пряко влияние върху възстановяването на пилота.

Лекарите обаче се заблудили от факта, че веднага след инцидента Михаел Шумахер все още е в съзнание и говори, макар и несвързано. Това ги накарало да смятат, че травмата на главата му не е твърде тежка и затова го откарали в близката болница. В последствие вече легендата изпада в кома и става ясно, че ситуацията е много по-сериозна от първоначално смятаната.

Немският специалист е категоричен, че при доста подобни тежки травми пациентът на изпада веднага в безсъзнание, точно както е и случаят с Михаел Шумахер, предават от ПИК.