Дете, пътуващо в корейския Титаник, е пратило последен смс на майка си, за да й каже, че я обича

Корейския Титаник - по този начин международните медии вече наричат потъналия край бреговете на Южна Корея ферибот. Издирването на изчезналите 287 от общо 475 пътника продължава и до момента. Истинска драма обаче предизвикаха смс-те, които част от пътниците са успели да пратят на близките си в момента, в който фериботът е започнал да потъва.

[caption id="attachment_405898" align="alignleft" width="300"]Пътници пишат от корейския Титаник Пътници пишат от корейския Титаник[/caption]

"Не съм мъртъв още!", е сред най-покъртителните съобщения, дошли от корейския Титаник. СМС-ът е изпратен от ученик, а според разследващите по времето, когато е бил получен, фериботът вече е бил под водата. Друго дете пък успя да разплаче всички с думите си към майка си. То пише, че иска да каже не жената, която го е родила, че я обича, в случай, че никога повече няма тази възможност.

Самата жена е отговорила, че и тя го обича, явно не осъзнавайки, че детето й е на прага на смъртта. Припомняме ви, че вчера ферибот с 475 души на борда потъна докато пътуваше към остров Чеджу. На борда му се намираха около 330 ученици, а само 78 от тях бяха спасени след катастрофата. Към момента са открити телата на девет загинали, а 287 се водят изчезнали, предават от ПИК.

Специалисти изтъкват, че има шанс в потъналия ферибот да са се образували въздушни джобове, в които да има живи хора.