Радослав Гайдарски, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Станишев от 2005, е погубил жена при рутинна операция

Радослав Гайдарски е причинил смъртта на съпругата на музиканта Салко Писин. В предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова ТВ Писин заяви, че Радослав Гайдарски, който заемаше поста здравен министър по време на управлението на Сергей Станишев през 2005, е убил жена му заради небрежност.

[caption id="attachment_405889" align="alignleft" width="300"]Радослав Гайдарски е причинил смъртта на жена Радослав Гайдарски е причинил смъртта на жена[/caption]

Музикантът заяви, че Гайдарски, който по това време работи в болница "Токуда", е оперирал съпругата му. Интервенцията била рутинна, категоричен е почерненият мъж. Радослав Гайдарски трябвало да вземе проба от хернията на жена му, която по думите му до преди операцията не е имала никакви оплаквания от болки в корема. Пациентката обаче умира, е вдовецът настоява за обезщетение от болницата.

Бившият министър, от своя страна, е категоричен, че няма никаква вина за смъртта на жената, която пристигнала в "Токуда" в изключително тежко състояние. "Това беше облекчаваща операция, не спасителна. Преди това жената не можеше да ходи от болка", категоричен е Гайдарски.

И отрича обвиненията на Писин, че жена му не е знаела, че ще бъде оперирана, тъй като била отишла в лечебното заведение заради една рутинна операция, предават от БЛИЦ.