Виктор Янукович ще се върне в Украйна навръх Великден

Виктор Янукович се завръща в Украйна! Изгоненият президент ще се върне в страната навръх Великден, а в югоизточните украински области вече се организира опълчение в негова защита, предават от УНН.

[caption id="attachment_405769" align="alignleft" width="300"]Виктор Янукович се връща в Украйна Виктор Янукович се връща в Украйна[/caption]

Информацията дойде лично от Сергей Аксьонов, изпълняващ длъжността губернатор на Крим. От сайтът Регнум разкриват повече детайли около очакваното завръщане на Виктор Янукович. Според източници от посолството на Полша в Украйна, Виктор Янукович ще пристигне в Донецк в неделя. Все още обаче не са ясни позициите на Русия по отношение на града. Очаква се с пристигането на Янукович Донецк или да бъде признат като независима република или да бъде анексиран към Руската федерация, както това се случи с Крим.

Владимир Жириновски също потвърди завръщането на Виктор Янукович, изтъквайки, че това ще се случи с активна подкрепа от армията. Олег Махницки, главен прокурор на Украйна, пък заяви, че в момента, в който бившият президент се появи в Украйна, ще бъде арестуван, тъй като вече има заповед за това, предават от БЛИЦ.