Петко Петков възпят от ромски оркестър

Ромски оркестър посвети песен на Петко Петков от Лясковец. Печално известния стрелец, който уби полицай по време на драмата в Лясковец се превърна в герой на песен. Музиканти от ромска формация му посветила песен с името „Петко, предай се“, която дори се завъртя в ефира на ТВ7.

Идеята за парчето измислил фронтмена Живко, който споделя, че това си е стара тяхна традиция. Да измислян нещо посветено на някоя скандална личност. От оркестъра са категорични, че не искат да обиждат никого, но не съжаляват за идеята си. Зрители обаче не останаха очаровани от идеята на ромската формация да възпее в песен криминално проявени персонажи като него, пише trud.bg.

[caption id="attachment_405667" align="alignleft" width="300"]Ромски оркестър възпя Петко Петков от Лясковец Ромски оркестър възпя Петко Петков от Лясковец[/caption]

Освен песента за Петко Петков, оркестърът търси вдъхновение и от политиците. Вокалистът Найден дори често импровизира с песни посветени на бившия министър-председател Бойко Борисов и заместник—председателката на парламента Мая Манолова. Сергей Станишев, лидерът на БСП, също не беше забравен. И получи своя импровизиран поздрав от оркестрантите. А след политиците, от оркестъра най-много обичат да пеят за Христо Стоичков.

[caption id="attachment_405666" align="alignright" width="300"]Музикантите се вдъхновяват и от политиците Музикантите се вдъхновяват и от политиците[/caption]

Видео с изпълнението на ромските музикантите, което те посветиха на Петко Петков от Лясковец, можете да видите по-долу.