Познати на Атанаска Георгиева от село Ябълково още не могат да повярват, че тя е посегнала на малката Алексaндра

 За Атанаска Георгиева в село Ябълково, близо до Димитровград, си спомнят всички, а новината за ужасното престъпление, в което е обвинена, поражда различни коментари. Преди време 39-годишната жена, която направи самопризнания за убийството на малката Александра, внезапно изоставила деца, мъж и семейно огнище, за да се премести в Поморие.

[caption id="attachment_405553" align="aligncenter" width="300"]Атанаска Атанаска Георгиева[/caption]

На село нищо не остава скрито и мнозина сега коментират разпалено, наистина има ли тя вина за фаталната постъпка, или тук се крие нещо друго, пише в. „ШОУ“.

Атанаска не беше такъв човек, който да подозираш в агресия. Нещо непонятно е станало с нея, за да посегне на 8-годишно невинно дете, казва Стоянка Цветкова, която смята, че е познавала добре обвинената за жестокото убийство жена. Тя имаше тих и кротък характер, но нейното мълчание прикриваше една може би наранена душа, споделя за вестника бившата приятелка на Атанаска.

Не толкова добри думи може да намери за своята снаха, свекървата Данка, пише БЛИЦ. Тя все още си спомня за онази сутрин, когато преди три години Атанаска без да продума просто излиза от дома, затваря вратата и дори не се обръща, за да погледне назад. Дълго след това гадаят, какво се е случило и не получават никаква вест от нея. Може ли дори своите деца да не е искала да види, одумват на село.

Може би това само е едно от нещата, които възбуждат агресията, избухнала в момента на убийството. Ревността към чуждото щастие обаче не е повод, нормален човек да посегне на живота на невинно дете, твърдят експерти.

Атанаска не е психично болна, за нейното деяния законът предвижда 30 години, коментира известният адвокат Марковски пред Нова ТВ. Несериозно е да се твърди, че нещата с убийството на 8–годишното дете са толкова елементарни. Необходимо е да се разровят отношенията в близкото обкръжение на Атанаска и да не се замитат под килима, коментира се усилено в мрежата