Пламен Стоянов-Дамбовеца с потресаващи разкрития за случилото му се при акция "Октопод"

Един от най-големите бизнесмени у нас Пламен Стоянов, по-известен като Дамбовеца, разкрива пред в. "ШОУ" потресаващи истини за това, което е преживял при спецакцията "Октопод", при която бе задържан. По думите на жертвата заради тази показна операция, това му е коствало на бизнеса приблизително 240 млн. лв. Поради тази причина той съди България в Страсбург, където иска обезщетение за 85 млв. евро. Със своите адвокати той е написал жалбата си с пропуснатите ползи за бизнеса му върху обем от 100 страници.

[caption id="attachment_405552" align="alignright" width="300"]Пламен Стоянов Дамбовеца Един от най-големите бизнесмени у нас Пламен Стоянов- Дамбовеца разкрива потресаващи истини за това, което е преживял при спецакцията "Октопод"[/caption]

Практиката показва, че той ще получи около половината от тези пари, дори вероятно и малко повече, които разбира се ще бъдат платени от джоба на всеки данъкоплатец. В предишно свое интервю Пламен Стоянов призовава хората да си търсят правата, използвайки възможностите да притискат политиците, които се мислят за безсмъртни. За целта Дамбовеца е платил и 5 хил. евро, за да бъде разгледан случаят му по-краткосрочно. Междувременно от информацията в пресата става ясно, че в деня на арестуването му при акция "Октопод" той е бил отведен от спецчастите с отворена рана. Бизнесменът разказва, че всичко сякаш е било нагласено като за екшън филм и униформените с качулките само са го изчакали да излезе от дома си и да изкрещят да легне на земята. Според Пламен Стоянов служителите от фирмата му също са изпаднали в истински шок от развоя на събитията с него около зрелищното му арестуване. Закопчан е пред къщата му в Кремиковци, където баретите предварително са я били обградили.

Дамбовеца твърди, че при акция "Октопод" е бил с отворена рана след операция, но това не е попречило на полицията да действа грубо.