Борис Карадимчев е издъхнал внезапно след инфаркт

Борис Карадимчев почина малко по-рано днес. Композиторът е издъхнал внезапно по обяд, обявиха негови близки. Причина за смъртта на Борис Карадимчев е инфаркт, научиха от БЛИЦ.

[caption id="attachment_405365" align="alignright" width="239"]Борис Карадимчев почина от инфаркт Борис Карадимчев почина от инфаркт[/caption]

Легендарният композитор напусна този свят на 81 години, а в едно от последните си интервюта заяви, че се чувства повече от добре. Това се случи пред репортер на вестник "Доктор" в началото на тази година. Тогава Борис Карадимчев заяви, че се чувства изключително добре, а кръвното му налягане винаги е в нормата. на шега композиторът дори заяви, че смята след десет години отново да дава интервю за вестника, предават от БЛИЦ.

Борис Карадимчев е автор на едни от най-запомнящите се мелодии и хитове в българската музика. Сред хитовете му са над 300 популярни мелодии като "Бяла тишина", "Хора и улици", "Робинзон Крузо", "Нашият град" и много други. Автор е на музиката към много български игрални филми като "Сватбите на Йоан Асен", "Оркестър без име", "Момчето си отива".

Борис Карадимчев е роден в Ямбол и учи три години музика при самия Панчо Владигеров.