Куриозно зрелище събра цял куп очевидци, които се дивяха на случващото се

Куриозно зрелище истински разсмя част от хората, намиращи се в София вчера през деня. Малки циганчета са се опитали да откраднат кашон с... книги! Случката се е разиграла на ъгъла между улица "Пиротска" и булевард "Христо Ботев" в столицата посред бял във вторник.

[caption id="attachment_405070" align="alignleft" width="300"]Куриозно зрелище насред София Куриозно зрелище насред София[/caption]

Очевидци са станали свидетели как група от ромчета нападат възрастен клошар и се опитват да отмъкнат кашона му, който е пълен с книги. Свидетел на въпросното куриозно зрелище е успял да направи снимки на случващото се и разказа пред БЛИЦ какво точно са видели очите му. Циганчетата се нахвърлили като глутница върху бездомника и се опитали да отмъкнат книгите му.

Мъжът обаче не се дал толкова лесно и започнал да брани кашончето си с ритници и шамари. В крайна сметка ромчетата избягали, а сред очевидците веднага започнаха да се пускат шеги, че за пръв път виждат хора с ромски произход да се мъчат да крадат книги. Разбира се, най-вероятно целта на набеза им е била да предадат книгите за вторични суровини, а не да се образоват, коментират потребителите.

Цялото куриозно зрелище се е случило навръх Международния ден на ромите.

[gallery link="file" ids="405071,405072,405073"]