Полицията мълчи по случая

Зрелищна полицейска акция бе проведена в центъра на София.

Органите на реда са атакували джипа на личност, която преди време бе сочена като наркобос. Акцията е проведена преди по-малко от месец по подозрение, че въпросният човек се занимава с трафик на оръжие, предава Българското национално радио. Тя обаче е претърпяла пълен провал, тъй като в автомобила не е намерено нищо.

Сигналът е бил подаден от информатор, според твърдението, на който във въпросния ден, мъжът известен с нечистото си минало щял да превози голямо количество оръжие.

[caption id="attachment_404625" align="alignleft" width="300"]Полицейската акция била проведена по сигнал на информатор Полицейската акция била проведена по сигнал на информатор[/caption]

Зад волана на возилото е бил самият заподозрян, а колата е била спряна от полицейските власти в близост до църквата „Св. Неделя” в малките часове на нощта. Водачът, както и придружаващите го пътници са били изведени от автомобила.

При извършения обиск на возилото обаче полицейските екипи не открили нищо от това, за което се твърдяло в предварителната информация. Единственото, което открили бил газов пистолет, който при извършената проверка в масивите на МВР се оказало, че е законно притежаван от сочения за наркобос в миналото. Органите на реда подложили водача и на проба за алкохол, която обаче също се оказала отрицателна.

Незнайно защо до момента от Министерството на вътрешните работи не са оповестили официално този случай. Българското национално радио твърди, че разполага и с имената на човека, който е бил уличен в незаконен трафик на оръжие, но за момента категорично отказват да ги назоват. Полицейски източници, пожелали анонимност потвърдиха за акцията, уточнявайки, че тя е проведена преди по-малко от един месец, след като е бил получен притеснителен сигнал в Столичната дирекция на вътрешните работи, че се извършва незаконен трафик на оръжие, пише Блиц.

Припомняме, че вчера бе съобщено за сериозен екшън на българо-македонската граница, където гранични полицаи заловиха част от организирана група за нелегален трафик на оръжие към страната ни. Нарушителите се опитали да избягат. Граничните полицаи стреляли във въздуха, което изплашило водача на колата и той я забил в крайпътно дърво. В крайна сметка те били арестувани от органите на реда.