Водещата сподели драмата си и пред Нова тв

Генка Шикерова изплака драмата с втория палеж на колата й и в ефира на Нова тв.

Случаят даде пример за колегиално поведение в ефир, след като Генка Шикерова уважи молбата на водещи от конкурентна медия да говори. Бившите й колеги Ани Цолова и Виктор Николаев, които понастоящем са водещи на сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България”, й благодариха за жеста. Лично Виктор Николаев й благодари два пъти за появата й в конкурентна медия и проявеното разбиране, а Ани Цолова на свой ред обяви, че всички колеги от медията, са съпричастни към пострадалата.

[caption id="attachment_404433" align="alignleft" width="300"]Генка Шикерова се разплака в ефир Генка Шикерова се разплака в ефир[/caption]

В чисто новинарски план, появата й не произведе нова информация, тъй като случаят бе разгласен още от ранните зори на днешния ден. Генка Шикерова обяви вече известни факти, но видимо бе изненадана от интереса и съчувствието на бившите си колеги Ани Цолова и Виктор Николаев. Тя подчерта, че е повече от сигурна, че вторият поред палеж на неин автомобил не е свързан с личния й живот и допълни, че не е наясно дали това е дело на маниак или е пореден опит за сплашване. Генка Шикерова заяви, че случаят по първия палеж на автомобила й е приключен, а извършителите така и не са открити. Водещата на сутрешния блок на bTV изрази надежда поне този път разследването да стигне докрай и виновниците да бъдат намерени.

Генка се разплака в ефир и сподели, че няма как да не е притеснена от случилото се. Специалисти са на мнение, че подобни отрицателни емоции са й противопоказни, предвид бременността й. Шефът на СДВР – комисар Ивайло Спиридонов заяви по-рано днес в ефира на bTV, че автомобилът на водещата е бил подпален умишлено. Сигналът за горящата кола е подаден малко след полунощ. Огнеборците пристигнали на мястото броени минути след подаването на сигнала, но въпреки бързата намеса, колата е изгоряла до основи, пише Блиц. Работата по случая продължава.