Мая Манолова е убедена, че държавният глава се опитва да саботира евровота през май

Мая Манолова нападна Росен Плевнелиев. Заместник-председателят на Народното събрание се нахвърли върху държавния глава със сериозни обвинения. Според Мая Манолова Плевнелиев и депутатите от ГЕРБ, които стоят зад него, целят едно единствено нещо, а именно - да попречат по всички възможни начини на адекватното провеждане на евровота през месец май.

[caption id="attachment_404268" align="alignleft" width="300"]Мая Манолова нападна Росен Плевнелиев Мая Манолова нападна Росен Плевнелиев[/caption]

По думите на Мая Манолова президентът се е самозабравил до такава степен, че да се поставя над закона. Според червената депутатка държавният глава е нарушил Изборния кодекс с действията си и това е станало предпоставка за създаване на съмнения върху самата организация на изборите за Европейски парламент.

"Никой друг президент не си е позволявал да се поставя над парламента и над закона", категорична беше Мая Манолова пред камерите на БНТ. И допълни, че това е поредното доказателство, че Росен Плевнелиев се е самозабравил, предават от БЛИЦ.

"Законопроектът на ГЕРБ е огромна демонстрация на неуважение към законите на България", завърши думите си Мая Манолова.