Сред „ужилените” има бизнесмени, лекари и адвокати

Стремежът за лесна печалба въвлече множество българи в нова измамна схема.

„Ужилените” разказват, че вложили хиляди левове в „Сейв Къмпани Интернешънъл”, за която има съмнения, че в последствие се е прекръстила на „СейвУЕЙ България”. Потърпевшите посочват, че компанията се занимава с незаконни пирамидални продажби и е пирамида. Подозренията за незаконната й дейност се засилили, след като и от Комисията за защита на потребителите излязоха със становище, че е налице нелоялна търговска практика. Сред потърпевшите, инвестирали парите си срещу обещание за бързо забогатяване са известни адвокати, лекари, бизнесмени, управители на държавни структури и полицейски служители.

[caption id="attachment_404196" align="alignleft" width="300"]Измамната схема завлече бизнесмени, лекари и адвокати Измамната схема завлече бизнесмени, лекари и адвокати[/caption]

Всеки един от тях е станал част от групата на „ужилените”, след като е бил вербуван от приятел или бизнеспартньор и е бил примамен с офертата за лесна печалба. Схемата за привличането на „нови риби” не се различава по нищо от стандартните. Студент на име Тихомир, който е един от „ужилените” разкрива, че всеки от новите членове трябвало да доведе още вложители с пари и така да печели от сумите. Той самият вложил в компанията три хиляди лева, а в рамките на година и половина успял да привлече още 50 човека.

Някои от хората до такава степен били заслепени от мисълта за лесна печалба на пари, че дори изтеглили заеми, които вложили в компанията. Потърпевшите обвиняват компанията, че е финансова пирамида, която ги е зарибила с обещания за големи суми срещу карти за отстъпки в търговската мрежа на страната. Адвокатите на фирмата категорично отричат да са пирамида, въпреки становището на Комисията за защита на потребителите, която ги санкционира с десет хиляди лева заради заблуждаващата практика.

От прокуратурата поясниха в ефира на Нова тв, че в момента по тяхно разпореждане се извършва данъчна проверка на въпросната компания. До неотдавна, компанията е била разследвана и по подозрение, че е финансова пирамида. Към днешна дата и двамата собственици, са зад граница, пише Блиц. Специалисти съветват да не се поддавате на изкушението за лесни и бързи печалби, за да не останете разочаровани и да изгорят и малкото средства, с които разполагате!